Pastoor Sint Pauluskerk lanceert eigen bier en wil pub openen

38

Dominicanen zijn levensgenieters. Didier Croonenberghs, die sinds kort pastoor is in de Antwerpse Sint-Pauluskerk, is bierliefhebber en startte een project met eigen bieren ‘Sanctus Dominicus’. Eén van die bieren werd nu omgedoopt tot ‘Sint-Paulusbier’. Bedoeling is dat er ook nog een pub komt, waar mensen deze bieren kunnen proeven.

Gesprek met pastoor Didier Croonenberghs van de Sint-Pauluskerk in Antwerpen

 

Dus we hebben 4 verschillende soorten maar een paar maanden geleden heb ik een speciaal brouwsel gemaakt met een met een nieuwe etiket dus Sint-Paulus Antwerpen en in de nabije toekomst misschien na onze orkest-missen zullen wij het ‘Sint-Paulus Antwerpen’ verkopen ja inderdaad.

Hoe smaken die bieren?

Er zijn vier verschillende soorten bieren dus een witbier, dat heet ‘Novitius’ dus een novice is een piepjonge Dominicaan, we hebben een noviciaat in Brussel dus voor onze novicen hebben wij een witbier gemaakt dus ‘Novitius’. Een beetje sterker, de ‘Prior’, dat is een tripel bier met vier verschillende hopsoorten. Dat is de ‘Prior’, we hebben ook een IPA, met robijnen kleuren, dat is zacht perfect voor de zomer en de sterkste zou ik zeggen

heet ‘Magister’. Dus de de belangrijkste persoon in de orde heet ‘magister’ en het sterkste bier, een bruin bier zoals een Rochefort heet ‘Magister’, dus we hebben 4 verschillende soorten bier.

Waaronder dan een is omgedoopt tot die ‘Sint-Paulus’?

Ja natuurlijk. soms maak ik een bepaald brouwsel en een uitzonderlijk brouwsel voor vrienden of voor parochies en natuurlijke heb ik een paar maanden geleden een brouwsel ‘Sint-Paulus Antwerpen’ gebrouwen.

Is het de bedoeling om dat nog meer te gaan uitbrengen?

Dat is inderdaad de bedoeling, eigenlijk hebben wij, wij dan bedoel ik, de Dominicanen, 2 bars, 2 pubs, Ierse pubs gesticht, eerst in in Louvain-la-Neuve, een tiental jaren geleden meer dan 15 jaar geleden hebben wij een klooster gesticht met een een pub. Dus naast het klooster is er een pub en natuurlijk verkopen wij ons bier met de studenten en in Luik hebben wij ook een tweede pub en we verkopen ook ons vier verschillende bieren, maar het is meer dan duidelijk dat wij hier in Antwerpen in ’t stad zullen wij ook een pub stichten. Waar dat weet ik niet, ik moet nog een uitbater vinden, maar we zullen zeker een plaats vinden om ons bier te verkopen en en het kunnen schenken.

Hier zijn in de buurt van Sint-Paulus toch?

Why not? dus dat kan, dat kan,

De eerste bekering van Sint Dominicus was in een herberg, dus misschien zullen de Dominicanen hier de vele Antwerpenaren bekeren, nee maar het zou goed zijn inderdaad een plaats te vinden om ons bier hier te verkopen.

Maar de bedoeling is niet het bier te verkopen maar om mensen te ontmoeten en contacten te maken …

En toeval of niet maar in de Bijbel is het bier ook opgenomen ondertussen

ja ja inderdaad, dat klopt.

 

© LekkerAntwerpen.be 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in