Pizzeria Bellini Berchem

94

Vrijdagavond, half 9, pizzeria Bellini zit afgeladen vol en we hebben niet gereserveerd, dat kan ook niet tijdens het weekend. Het zou nog enkele minuutjes duren, maar als we willen, mogen we in het café ernaast iets gaan drinken en komen ze zeggen wanneer de tafel vrij is.  Maar er zijn klanten die al afrekenen en we besluiten daar te wachten. Er heerst een gezellige drukte, blijkbaar zitten er ook veel Italianen in de zaak. Aan een tafeltje zit ook een bekende schrijfster. Enkele minuten later worden we naar een tafeltje begeleid naast de schouw waar sfeervolle kaarsjes op staan. Er staan kleine krukjes, maar die worden meteen vervangen door stoelen, geen moeite is teveel.

Op een krijtbord staan de suggesties, Pizza Bresaola met verse vijgen en honing (20 euro). Naast de suggesties staan ook de klassiekers op de kaart, Marinara (9 euro) en Margherita (12 euro). De pizza’s worden gebakken in een speciale houtoven op 480 graden. Geen zwartgeblakerde randjes en je hebt geen bijl nodig om het gerecht te snijden.

Als starter kiezen we eerst voor een charcuterieschotel (13 euro), gelukkig hebben we maar voor 1 persoon besteld, want de plank die ze voor ons op tafel zetten is de moeite en vooral lekker. Na de fijne vleeswaren en pizza’s hebben we helaas geen plek meer voor het zelfgemaakt ijsroom met aardbeien.

De wijnkaart is klein,  witte en 2 rode wijnen, stuk voor stuk geselecteerde appellaties. Een witte Siciliaanse Catarratto Branciforti en een rode Nero d’Avola vallen enorm in de smaak. Omdat we onze waardering uiten, krijgen we ook nog een glas Barbena d’Asti, helemaal top.

Om af te ronden, bestellen we nog een koffie en krijgen er een speciale Amaretto bij. We zijn het er over eens, dit is een uniek stukje Italië op Zurenborg.

Vriendelijke bediening, lekker eten en niet te duur, de Italiaanse drukte nemen we er graag bij. Arrivederci Bellini.

Pizzeria Bellini

Transvaalstraat 75

2600 Berchem

03/284 09 88

[pinterest_gallery id=”1928″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in