19 C
Antwerpen
dinsdag, april 29, 2025
Home Blog

Originele insteek bij Vettai: seafood met de schop aan tafel bezorgd

0
Sinds kort kan je bij Vettai genieten van een verrassende mix van Indische en Sri Lankaanse gerechten. Het is een knus eethuisje waar gastvrouw Keerthiga Nanthan en haar man Ashok hun culinaire roots met veel trots delen. De naam Vettai betekent jacht, maar hier jaag...

De Martino: een echt Antwerps verhaal

0
Theater Vonk brengt nog 3 zondagen (27 april, 25 mei en 8 juni) ’t Ceunincksplentje: nief liekes en vertelsels in de Beerlovers Bar. Een muzikaal theater met verhalen over het de Coninckplein; Daar is ook de enige echte Martino ontstaan. Hoe dat in mekaar...

Restaurant C’est Moi wil opnieuw beleving aan tafel brengen

0
In het nieuwe Van der Valk hotel Parklane, tegenover het stadspark, opende in januari ook restaurant C’est Moi. Stijlvol tafelen zonder stijf te zijn. Een aantal gerechten wordt aan tafel bereid of gefileerd. Het jonge, enthousiaste team staat onder leiding van chef Dylan Sevenans. De...

Unieke lekkernijen bij café-brasserie Exter in Deurne: Extergras en Beef Brisket

1
Café-brasserie Exter is al jarenlang een vaste waarde in Deurne. Vijf jaar geleden nam Nicky Coremans de zaak over, en sindsdien waait er een frisse wind door het etablissement. Op de menukaart verschenen enkele bijzondere nieuwigheden, waaronder Extergras en Beef Brisket. Toen Nicky Coremans de...

Italiaanse pastagerechten uit de keuken van een sterrenrestaurant

0
Enkele weken geleden opende in The House of Franq een klein Italiaans restaurant La Volta. De klemtoon ligt op pastagerechten. Die komen uit dezelfde keuken als het naastgelegen restaurant Franq, dat één Michelinster heeft. Sterrenchef Tim Meuleneire wil The House of Franq toegankelijker maken voor...

Iryna en Evgheni willen Antwerpen laten kennis maken met Oekraïnse gerechten

0
Vorig jaar openden Iryna en Evgheni een Oekraïens restaurant in Antwerpen: Vioryna. Hier willen ze de Antwerpenaar de keuken en de cultuur van Oekraïne leren kennen. Met beperkte middelen proberen ze toch de lekkerste authentieke gerechten te serveren. Veel mensen kennen borsjtsj – de iconische...

Falafel bij Beni: betaalbare gezonde lunch of snack

1
Falafels, latke en Chakchuka zijn al wel enkele jaren ingeburgerd in Vlaanderen. De man die de Antwerpenaar dit leerde eten was Beni. Hij overleed in oktober, maar had de snackbar al enkele jaren geleden overgelaten aan Harris Malkoc. De recepten zijn nog allemaal hetzelfde. Harris...

Woensdag steakdag bij Bistro Louis: 20 euro voor tournedos, frietjes en peper- of champignonsaus

0
Met Bistro Louis heeft Deurne opnieuw een lekkere buurtbistro en ontmoetingsplaats. De zaak komt op de plek van de vroegere Taverne Classics. De menukaart is samengesteld uit populaire gerechten, er is een suggestiemenu en op woensdag tournedos voor 20 euro. Sinds eind oktober kan je...

Danieli il Divino: tijdloze klassiekers in Park Den Brandt

1
Antwerpen heeft meerdere goede Italiaanse restaurants. Eén van de meest gekende is zonder twijfel Danieli il Divino. De zaak startte goed 40 jaar geleden op de De Keyserlei en is dit jaar precies 30 jaar gevestigd in Park Den Brandt. Danieli il Divino is een...

Gasthof Den Haas: Klassieke gerechten in stijlvol kader

0
In Deurne is Gasthof Den Haas al jaren een vast waarde. Liefhebbers van klassiekers uit de Frans-Belgische keuken hebben hier een mooi aanbod. Hip en trendy kan je de zaak niet noemen, stijlvol is het zeker. Een winterse zondagavond. De vaste klanten sijpelen binnen tussen...