Ethiopisch restaurant Gojo

98
gojo

Wat moeten we ons in hemelsnaam voorstellen bij de Ethiopische keuken ?

Een land als een zandbak en met veel armoede.  Toch is de Ethiopische keuken een van de oudste ter wereld en verrassend rijk. Gojo laat je kennismaken met de gerechten uit het Afrikaans land.  Het land ligt op de route tussen het Midden Oosten en India en werd dan ook door deze keukens beïnvloed.  Kruidige gerechten, veel groenten, maar ook kip, runds- en lamsvlees.  Er wordt veel gewerkt met stoofpotjes (wot) en kortgebakken vleesgerechten (tibs).

In restaurant Gojo is er een degustatiemenu a 26 euro waar je van de verschillende gerechten kunt proeven.  Maar voor het eten, krijg je eerst een warm doekje om je handen te verwarmen. En wie van rituelen houdt, moet zeker aansluitend een Ethiopische koffie bestellen.

Het eten op zich is niet duur en er staan voldoende vegetarische gerechten op de kaart.  Alleen de dranken doen de rekening snel groeien.  Huiswijn komt op 19 euro, maar de wijnen van de kaart betaal je 30 euro en meer.  Maar wie wil kennismaken met de Afrikaanse – Ethiopische keuken eet hier heel lekker in een stijlvol interieur.

Minderbroedersrui 43, 2000 Antwerpen, tel : 03 284 20 49

[pinterest_gallery id=”1883″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in