Roast is een nieuw restaurant op het Eilandje, aan de Sint-Aldegondiskaai. Het eethuis is van dezelfde eigenaars als De Burgerij, maar toch anders. Er staan ook burgers en hot dogs op de kaart, maar die zijn niet te vergelijken met wat we ons tot nu voorstelde bij deze twee culinaire begrippen. Er wordt gegrild en gerookt in de Black Bastard keramische houtskoolbarbecue wat toch een speciale smaak geeft. Op de kaart ook kreeft (23 euro voor een halve), sliptongetjes (26 euro) en gevulde zeebaars 26,50 euro).  Voor de vleesfanaten Iers Agnusvlees en een Holsteiner côte a l’os a 54 euro voor 2 personen.

Specialiteit van het huis zijn de burgers en ‘Haute dogs’.  Er zijn burgers met zalm of buikspek en een Roast gegrilde rundsburger met avocado, nacho’s, Cheddar en Jalapenos.  De hotdog van gegrilde kip met kleine stukjes kreeft in een salsa komt op 16,50 euro.  Een heerlijke combinaties de gebakken Sint Jacobsvrucht met beuling en appelcompote met vanille (19,50 euro).

 Wijnen zijn er vanaf 23 euro de fles.

 De inrichting is strak, eerder donker met een bijzondere vloer van glas, waardoor je de oude gewelven ziet.  Er is ook heel wat leder op de zitbanken en zelfs de schorten van het bedienden personeel is echt leder.

 Minpuntjes waren de onhandige kreeftentangetjes, de scharen van de kreeft die niet op voorhand gebroken waren en de minuscule stukjes kreeft bij de hotdog met kip.  De zaak is nog nieuw en moet uiteraard nog door enkele groeipijnen, maar met een creatieve chef aan het fornuis ziet de toekomst er roastkleurig uit.

Roast, Sint-Aldegondiskaai 62-64, 2000 Antwerpen. Tel : 03 298 73 59

www.roast.be  [email protected]