Keizerlijk dineren in Chinees restaurant Qin

1714

Sinds begin januari kan je genieten van Chinese topgastronomie in op de De Keyserlei in Antwerpen. Chinees restaurant Qin wil deze Aziatische keuken op een hoog niveau brengen. Voor een loempia of Chop Choy kan je hier niet terecht, maar liefhebbers van dim sum zullen hier hun hartje kunnen ophalen. Vrij vertaal betekent Dim sum ‘hapjes die het hart raken’. Qin verwijst naar de de eerste keizer van China. Niet toevallig dus dat het restaurant zich in hotel De Keyser bevindt.

Het dim sum menu van restaurant Qin
In restaurant Qin kan je proeven van heerlijke dim sums die nergens anders op de kaart staan foto © LekkerAntwerpen.be
Gon Bao Kip
Gon Bao Kip in restaurant Qin foto © LekkerAntwerpen.be
Pan Fried Buns
Pan Fried Buns bij restaurant Qin foto ©LekkerAntwerpen.be
Wasabi Crunch Radish Cake
Wasabi crunch radish cake foto © LekkerAntwerpen.be
Mede zaakvoerder Keith Choi
Keith Choi foto © LekkerAntwerpen.be
Li Shun Ping - Su San Fu - Keith Choi - Tang Lap Sing
Het team van Qin (vlnr) Li Shun Ping – Su San Fu – Keith Choi – Tang Lap Sing
Tang Lap Sing (zilveren medaille wokgerechten) en Li Shun Ping (gouden medaille dim sums)
Tang Lap Sing (zilveren medaille wokgerechten) en Li Shun Ping (gouden medaille dim sums) foto © LekkerAntwerpen.be
de gouden medaille van Li Shun Ping
De gouden medaille van Li Shun Ping voor zijn dim sum creaties foto © LekkerAntwerpen.be
Gesprek met Keith Choi van restaurant Qin

Het is een Aziatisch, voornamelijk Chinees restaurant waarbij we voornamelijk focussen op traditionele gerechten dus niet zoals de Chinese restaurants zoals die hier gekend zijn, ‘de nummertjes-Chinees’, dus wij serveren geen loempia met kip of chop choy met kip, dat is niet hetgeen we doen, maar echt traditionele gerechten waarbij dat we de gerechten op een mooiere manier willen gaan presenteren. Sommige gerechten zullen een beetje op de Franse stijl worden gepresenteerd, maar het gaat voornamelijk over echt traditionele gerechten op een mooie manier gepresenteerd.

Je zegt “geen loempia, geen chop choy’, wat dan wel?

Eén van onze specialiteiten zijn de dim sums. De dim sums worden hier vers gemaakt, dus echt homemade. Wij zullen dim sums hebben die je niet gaat vinden in de traditionele restaurants in Chinatown, dus we gaan er voorlopig nog niet heel veel hebben, nog geen groot aantal of een diversiteit van dim sums, maar daar gaan we wel verder in uitbreiden, naarmate dat we meer personeel vinden om echt een volledig gamma te kunnen aanbieden in huisgemaakte dim sums.

Wat kan je dan nog naast die dim sums eten?

Ja we proberen naar een traditionele keuken te gaan, waarbij dat de mensen het ook kennen. Dus we willen ook niet te ver weg stappen van hetgeen dat de mensen momenteel kennen. Dat wilt dan zeggen, dat zijn dan de meest bekende of de nationale gerechten om het dan zo te noemen, de Pekingeend gaan we serveren, mapo tofu zal op de kaart staan, ook kip met gember, we hebben ook garnalen, letterlijk vertaald van het Engels is dat de Typhoon Shelter stijl, dat is een bepaalde wijze van wokken of garnituur. We hebben ook bijvoorbeeld een tartaar van tofu hè, dat is uiteraard met tofu maar ook met een honderdjarig ei mee in verwerkt. Zo zijn er nog zo wat verschillende …. we proberen … onze kaart is beperkt maar we willen wel zoveel mogelijk kunnen aanbieden door eigenlijk om de zoveel maand onze kaart te veranderen, zodat er altijd wel iets nieuws te beleven valt of te eten valt.

Het is een heel sjieke zaak ook op de De Keizerlei …

Ja we hebben voor deze locatie gekozen omdat het enerzijds dichtbij Chinatown is, anderzijds willen we ons een beetje differentiëren door op een A-locatie te zijn, om te zeggen van kijk we willen iets meer naar high end gaan presenteren of serveren, we zitten met het hotel, Hotel De Keyser dat denk ik, dat dat één van de mastodonten was vroeger op de De Keyserlei, dat was the place to be. De bedoeling is wel zo een beetje van Ok ja deze plaats willen we toch wel terug zo een beetje laten herleven, het geeft ons ook veel meer mogelijkheden omdat er dan met combinatie van het hotel, de uitgaansbuurt en heb ik het voornamelijk over een theater, een opera, de concerten, … voor de mensen die hier komen uitgaan, dat zij ook een plaats hebben om culinair zichzelf te kunnen verwennen.

Je ziet hier aan de diamantwijk aan het Centraal Station, mik je dan ook op toeristen of vooral de Antwerpenaar?

Wij mikken voornamelijk op de culinaire genieters. We zitten hier met het Hotel De Keyser, hier komen heel veel toeristen van over heel de wereld. Eén van de zaken waarom we samen met hotel in zee zijn gegaan, is ook omdat zij een een groot Aziatisch klantenbestand hebben, dus voor ons is het zowel de Aziaten als de Antwerpenaren als de Nederlanders die hier komen als toerist. Het is een beetje … We willen Antwerpen ook promoten via deze weg, dat is ook een beetje de bedoeling. Ik ben geboren en getogen in Antwerpen, ik kan niet uitpakken met een Bolleke de Koninck, maar we kunnen wel met de Chinese keuken gaan uitpakken van kijk hier in Antwerpen heb je een restaurant traditioneel fine dining, je moet naar Antwerpen komen om deze keuken eens te proeven en dan hebben we ook een beetje een steentje bijgedragen aan het promoten van Antwerpen.

Meer culinaire reportages op www.LekkerAntwerpen.be

Positief nieuws uit Antwerpen op www.Aantwaarpe.be

© LekkerAntwerpen.be 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in