Nick’s café: gezelligheid kent geen tijd

1302
Asperges met ham, ei en patatjes bij Nick's café in Antwerpen © LekkerAntwerpen.be 2024

Nick’s Café is al meer dan 30 jaar een begrip in Antwerpen. Het groeide van een studentencafé tot een no-nonsens bistro waar je terecht kan voor gerechten uit de Belgisch-Franse keuken.

De gerechten staan op een krijtbord, met bovenaan de dagschotel. Klassiekers zijn de tache noire, zuiderse zeebaars en de wereldberoemde steak tartaar van mama Betsy. Wij gingen nog op de valreep voor de laatste asperges met ham, ei en patatjes, een topgerecht.

“Concept is dat we geen concept hebben”, lacht Nicolas Van Dessel, één van de drie broers die de zaak runnen. “Hier is echt iedereen welkom en dat is altijd zo geweest. De dokwerker zit naast de bankdirecteur”. Alles verloopt er in een gemoedelijke sfeer.  Nick komt ook graag nog even aan tafel een praatje maken. Ondertussen prijst hij ook nog de wijn en andere dranken aan; van Antwerpse cider van Cidernations als aperitief tot de Elixir van Vieux Nouveau als digestief. Gezelligheid kent geen tijd want na de maaltijd blijven klanten regelmatig nog wat hangen om nog een pint te drinken. Met momenten is het er druk en wat rumoerig, maar het hele team draait als een ge-oliede machine, alsof het twee keer ni(c)ks is.

Nick’s Café, Waalsekaai 18, 2000 Antwerpen, https://www.nicks.be/

Restaurant-tips zijn welkom via mail : info@LekkerAntwerpen.be

Menu op een krijtbord in Nick's café (begin juni 2024)foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Menu op een krijtbord in Nick’s café (begin juni 2024). foto © LekkerAntwerpen.be 2024
De wereldberoemde steak tartaar van mama Betsyfoto © LekkerAntwerpen.be 2024
De wereldberoemde steak tartaar van mama Betsy. foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Balletjes in tomatensausfoto © LekkerAntwerpen.be 2024
Balletjes in tomatensaus foto © LekkerAntwerpen.be 2024

© LekkerAntwerpen.be 2024

Bekijk ook andere reportages op LekkerAntwerpen.be

Jardin Public: klassieke gerechten en uitgebreide wijnkaart

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in