Restaurant Galicia, authentiek Spaans restaurant in Antwerpen.

741

Restaurant Galicia op de Paardenmarkt is wellicht het meest authentieke Spaanse restaurant in Antwerpen.  Vooraan in de zaak staat een toog waar de Spanjaarden hun tapa’s verorberen terwijl ze naar voetbal kijken. Aan de zijkant en achteraan staan tafeltjes waar je comfortabeler kan eten.  Geen trendy zaak, maar een verzorgd en gezellig eethuis.  Maar wat nog belangrijker is: de kwaliteit van de keuken is top. 

Op de kaart staat een beperkt aanbod tapa’s, maar wat je op je bord krijgt is lekker.  Populair zijn de charcuterieschotel met ham, manchegokaas en Chorizo (10 euro) en de albondigas (balletjes in tomatensaus) a 4 euro. Voorgerechtjes zijn er vanaf 6 euro met Sardinas a la plancha en de heerlijke chiperones fritas voor 10 euro. Liefhebbers van Paëlla zijn hier de koning te rijk voor 17 euro per persoon.  Het is wel even wachten, want de paella wordt volledig a la minute bereid, en dat duurt toch gauw een half uurtje.  Maar de kwaliteit is uitstekend. Net als de Zarzuela (18 euro per persoon) is de Paëlla voor minimum 2 personen te bestellen.

Wie op zoek is naar een alternatief voor de gamba’s van het failliete Lisboa, kan hier terecht voor 20 euro. Voor de vleesliefhebbers wordt een cote a l’os van 600 gram geserveerd a 23 euro en lekkere speenbig koteletten voor 17 euro.  Wijn wordt per centimeter geschonken, de huiswijn betaal je 18 euro voor een fles, maar restaurant Galicia heeft meerdere lekkere wijntjes op de kaart.  Liefhebbers van de Spaanse keuken zullen dit adres zeker waarderen.

Restaurant Galicia, paardenmarkt 123, 2000 Antwerpen. Telefoon : 03/231 98 15.

[pinterest_gallery id=”1819″]

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in