The Butcher’s Son: Een stevig stukje vlees!

21
De stadsbrouwerij is aan het uitgroeien tot een belangrijke culinaire hotspot in Antwerpen. Naastdsc_0002 het belevingscentrum van Brouwerij De Koninck, vind je er alles wat een gastronoom kan dromen.  Er is brood, bier, chocolade, kaas en vlees, voor ieder wat wils. wij gingen proeven bij The Butcher’s Son, zoals de naam al doet vermoeden, een echt vleesrestaurant.

 

Bij de voorgerechten Ganzenleverterrine (20 euro), kalfstartaar (20 euro) en traag gegaard buikspek (17 euro), maar wij kozen voor voor wat hapjes : een bordje secreto Nr 7, heerlijk vlees van de Rubia Gallega en kroketten van zwartpootkip met truffels.  Op uitzondering van Paling met groene kruiden en Griet is het al vlees en wild dat de klok slaat.  Bij de klassiekers 2 Entrecôtes (Simmenthal – 35 euro en Italiaanse Scottona – 33 euro). Wij kozen voor de malse Scottona en fazant (per 2 personen – 32 euro pp).  Twee goede keuzes en zeker voldoende.

 

De wijnkaart is mooi samengesteld en begint bij 24 euro voor een fles wit en 27 euro voor een fles rode wijn. Wie een groter budget heeft, kan kiezen voor de topwijnen vanaf 73 euro.

 

Bij de koffie bestelden we versgebakken Madeleines (7,5 euro). Bijzonder is ook de open keuken waar je de chef aan het werk kunt zien.  In het zaaltje een verdieping hoger zit je wat rustiger. The Butcher’s Son is zeker een aanwinst voor de vleesliefhebbers. De prijzen liggen iets hoger maar de kwaliteit is navenant.

 

The Butcher’s Son
Stadsbrouwerij
Boomgaardstraat 1
2018 Antwerpen
03/230 16 38

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in