Bib Gourmand 2017

15

Vandaag is de nieuwe Bib Gourmand verschenen. In deze gids staan restaurants die een degelijke maaltijd aanbieden voor maximaal 37 euro per persoon voor‑, hoofd‑ en nagerecht, drank niet inbegrepen.

6 Antwerpse adressen in Bib Gourmand 2017

In Antwerpen stad staan er slechts 6 adressen in die volgens de ‘Bib’ aan hun verwachtingen voldoen. Enige nieuwe is 5 Flavors Mmei, die ook al in Gault Millau als ‘Aziaat van het jaar werd bekroond’. Veel lof voor een degelijk restaurant, maar of het qua kwaliteit zo veel boven de andere Aziatische restaurants uitsteekt, laten we in het midden. Wij hebben er wel lekker gegeten, maar de bediening deed ons toch wat denken aan Fawlty Towers. Het bedienend personeel kon ons niet vertellen wat welk gerecht was of wat de inhoud was. We kregen telkens weer het antwoord ‘secret from the chef’. en bij elke vraag over de wijn kregen we steevast te horen ’this is good wine’. Maar er mag geen twijfel over bestaan, de chef kan goed koken en liefhebbers van Dim Sum zullen er zeker lekker eten. Maar voor de prijs ligt naar onze mening toch iets te hoog.

Naast 5 flavors Mmei staan ook B23, Docks Café, Bun, Ciro’s en InVINcible in de Bib Gourmand. In Burcht is Chef’s Table een vaste waarde in de gids, net als De Troubadour in Berchem en het Reigershof in Berendrecht. Wij zijn de mening toegedaan dat Antwerpen toch iets meer te bieden heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in