In Deurne is Gasthof Den Haas al jaren een vast waarde. Liefhebbers van klassiekers uit de Frans-Belgische keuken hebben hier een mooi aanbod. Hip en trendy kan je de zaak niet noemen, stijlvol is het zeker.
Een winterse zondagavond. De vaste klanten sijpelen binnen tussen 6 en 7 uur. Vaak hebben ze een vaste plek en het personeel weet al een beetje wat ze zullen drinken. Een Cava, witte wijn of een trappist. De bediening is hartelijk en volledig in de lijn van het interieur en de gerechten, heel klassiek en correct. Aan het plafond hangen zware lusters en de kerstboom is mooi versierd.

De kaart wordt maar zelden aangepast, zo staat er bij de asperges een vermelding ‘enkel tijdens het seizoen’. Het zijn dan ook enkel en alleen de traditionele gerechten die er op staan, aangevuld met een suggestiebord. Als hapje vooraf proefden we de mini-loempia’s (10 euro) bij het aperitief. Als voorgerecht viel mijn keuze op de ultieme klassieker met de garnalencocktail (23,95euro). Hoofdschotel een videe van hoevekip (24,50) met grote stukken malse kip en van het suggestiebord Fazant Fine Champagne (34 euro). Frietjes en kroketten zijn in de prijs begrepen, voor mayonaise moet je 1,5 euro extra betalen. Dat is wat in een restaurant in deze prijscategorie wat jammer is. Een fles water (75 cl) kost 8,95 euro, een glas huiswijn 4,95.
Conclusie: lekkere maaltijd, mooi kader, degelijke bediening, naar mijn mening, net iets te duur.
Tijdens de zomer kan je bij Gasthof Den Haas op een ruim terras zitten.
Van dinsdag tot en met donderdag kan je terecht tussen 11u30 en 17 uur, van vrijdag tot en met zondag tussen 11u30 en 22 uur. Maandag is de sluitingsdag.
August van de Wielelei 224, 2100 Antwerpen, https://www.gasthofdenhaas.be/



