
Sinds kort kan je bij Vettai genieten van een verrassende mix van Indische en Sri Lankaanse gerechten. Het is een knus eethuisje waar gastvrouw Keerthiga Nanthan en haar man Ashok hun culinaire roots met veel trots delen.
De naam Vettai betekent jacht, maar hier jaag je niet op wild—wel op nieuwe smaken. Op het menu staan zowel bekende Indische klassiekers als minder bekende pareltjes uit de Sri Lankaanse keuken. Denk aan pittige curries, kruidige streetfood en smeuïge linzengerechten. Alles wordt bereid door chef Iyyappan Arumugam, die zowel Zuid- als Noord-Indische roots in zijn kookkunsten verweeft.
De Seafood Shoval: eten met een hoekje af
Dé blikvanger op de kaart? Dat is zonder twijfel de Seafood Shoval. Dit rijke gerecht met krab, gamba’s, inktvis, mosselen en eieren wordt op een wel héél originele manier geserveerd: aan tafel wordt het letterlijk met een schop op bananenbladeren geschept. Nee, dit is geen traditionele Indische of Sri Lankaanse gewoonte, maar wel een originele manier om iets te presenteren. Dit gerecht moet je wel minstens een dag op voorhand bestellen.

Voor ieder wat wils – pittig of mild
Bij Vettai houden ze rekening met jouw smaakpapillen. Wie van spicy houdt, kan zijn gerechten extra pikant laten bereiden. Maar geen zorgen: als je liever mild eet, wordt dat ook gerespecteerd. Afsluiten doe je met een traditioneel Sri Lankaans dessert: Sri Lankan Dhodal, een zalige combinatie van rode rijst, palmsuiker en kokosmelk.
Ook de drankkaart is het ontdekken waard. Zo is er de heerlijk verfrissende lime sorbet met limoen, water, ijs, suiker en een snufje zout. Of kies voor een romige lassi – vooral de mango-variant is hier een publiekslieveling.
Praktisch
Vettai is doordeweeks enkel ’s avonds open, maar in het weekend kan je er ook terecht voor lunch. Dinsdag is hun vaste sluitingsdag.
Sint-Jacobsmarkt 59A, 2000 Antwerpen. Instagrampagina Vettai.
Ontdek meer culinaire reportages op www.LekkerAntwerpen.be
Bekijk ook : Klant is koning bij Pizza di Pepe





© LekkerAntwerpen.be 2025