Tot Straks : klassieke keuken voor iedereen in Merksem en daarbuiten

29

Tot Straks is al jaren een vaste waarde op de Bredabaan in Merksem. Er wordt een klassieke keuken geserveerd, maar de specialiteit is het gerijpt vlees (van de Laet – Van Haver) op de Green-egg bereid. Suggesties zijn er met zwaardvis of tonijn, maar je kan ook zeevruchtenschotels en mosselen bestellen. Tot Straks is ook een ideaal eethuis voor mensen die naar het Sportpaleis gaan, want de tram stopt er voor de deur en te voet is het maar een kwartiertje wandelen.

Gesprek met Matthias Goor van restaurant Tot Straks in Merksem

We zijn eigenlijk een redelijk klassiek Belgisch restaurant met redelijk klassieke keuken, heel hoog op smaak gebracht met voornamelijk verse producten dat we werken ook, maar we willen er toch ook altijd zijn voor iedereen in Merksem, dat iedereen toch wel bij ons zijn/haar plaatsje kan vinden eigenlijk.

Wat staat er zo op de kaart?

Op de kaart van klassiekers van vol-au-vent tot de varkenswangetjes, klassiek bereid in een lekker biersausje, we werken ook met gerijpt vlees, samen met De Laet & Van Haver in Antwerpen, wat toch wel onze primeurs zijn om mee uit te pakken, wekelijkse hebben we ook altijd andere suggestiemenu’s. Dat gaat van verse tonijn tot verse zwaardvissen, plateau de fruits de mer, kreeftenmenu’s, maar ook scampi’s a volonté, mosselen en volonté, wat wel de vertrouwde gerechten zijn bij ons hier.

Ik heb ook in de keuken gezien dat de kok met een meer soort grill werkt dat is zo’n (Green) ‘Egg …

Jawel inderdaad, met de met de ‘Green Egg’ daar werken we heel graag mee, met ons gerijpt vlees, omdat dat toch qua vetgehalte neemt dat heel veel smaak op van de ‘Kamado’ zelf en dan is dat eigenlijk geen gerechtje dat niet teveel saus of zo nodig heeft, dan kan dat heel puur geserveerd worden.

Qua drank, wat doe je daarbij?

Van dranken werken we voornamelijk met lekkere huiswijnen, klassieke huiswijnen die voor iedereen kunnen gelden, daar buiten hebben nog een beperkte wijnkaart met echte klassiekers onder de ‘sterkere wijnen’ toch wel die die heel hard uw gerechtje zoeken een beetje en daar buiten werken we ook nog met suggestiewijnen die per glas of per halve liter genomen kunnen worden, zodat elk voor iedereen wel iets iets hebben.

Het is misschien ook een goede combinatie voor mensen die naar het Sportpaleis gaan ?

Absoluut. We hebben de tramhalte vlak voor de deur. Twee trams die stoppen aan het Sportpaleis of eventueel te voet of met de fiets is het maar een 10 minuten of een kwartiertje en u bent aan het Sportpaleis dus, dat is zeker mogelijk.

Heb je speciale Sportpaleis-formules?

We hebben niet Sportpaleis-formules, maar we vragen wel altijd aan de klanten als er iets te doen is, dat eventjes vermelden dat ze naar het Sportpaleis moeten, zodat wij toch de juiste ervaring kunnen doortrekken en dat mensen toch zeker tijdig kunnen vertrekken voor hun juiste plaats in het Sportpaleis te kunnen bereiken.

Je hebt ook een enorme carrièreswitch gemaakt hè, want restaurant-eigenaar was niet de eerste keuze?

Nee, nee, inderdaad, ik heb eerst verzorging gestudeerd in het middelbaar gewoon, dat was een heel leuke ervaring, ik heb daar heel leuke momenten meegemaakt, zeker ook in rusthuizen en zo toch wel eh heel leuke periodes meegemaakt met de mensen die dat daar verbleven, maar het was niet echt mijn droom om daar in verder te gaan en dan eigenlijk na een tijd pas beseft dat horeca toch wel iets meer mijn ding was ja.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in